صباح الخير على أحلى أعضاء النهارده أن شاء الله أكتب طريقة عمل
الكشك
المقادير
******
2 كوب شوربة (بط - وز- ) و عليها ملح و فلفل
3 ملاعق دقيق
1 كوب كبير لبن
زيت لتحمير البصل
2 معلة سمن أو زبدة
طريقه العمل
**********
اول
حاجه أقطع البصل شرائح طولية ... و بعد كده أجيب طاسة أحط فيها زيت بعد ما
يسخن أحط 1\2 كمية البصل و أستنى لحد ما يتحمر البصل بس طبعا أقلبة علشان
مش يتحرق
و أجيب بعد كدة حلة أحط فيها 2 معلقة السمن او الزبدة و
أحط باقى كميه البصل و أقلب لحد ما تصفر و أحط عليها الشوربة و أسيبها لحد
ما تغلى
و أجيب و عاء أحط فيه اللبن مع الدقيق على البارد و اخفقهم مع بعض علشان مش يكلكع لحد ما يبقوا واحد
أحطهم على الشوربة و أنا بقلب و الشوربة على النار و أستمر فى التقليب لحد ما يصبح القوام بتاعهم متماسك و ممتزج مع بعضه
بس و بعد كده أحطه فى طبق و أزينه بالبصل المحمر اللى أحنا عملناه فى الاول
و بالهنا :)
**************************
****************************
دلوقتى بقى طريقة عمل الباباز و بصراحة أنا مش بعرف أعملة و هاكتبه و أتعلمه معاكم
نبدأ
المقادير
******
3 كوب دقيق
ربع ك زبدة
فانيليا
معلقة سكر
خميرة بيرة
شربات
كريم شانتى
طريقة التحضير
***********
تدعك الخميرة بالسكر ثم يضاف اليها اللبن الدافىء ثم الزبد الدافىء ثم الدقيق المنخول
يضاف
مع التقليب و يدهن قالب و يبطن تصب فية العجينة حتى تصل الى النصف و تترك
لمدة ساعة تخبز فى قوالب الكب كيك و بعد النضج تسقى بالشربات و تشق و تحشى
كريمة
بس :))
و بالهنا أنا هاجربها و أن شاء الله تطلع حلوة و يا رب تعجب الكل 8 بيضات 1 كوب لبن
الكشك
المقادير
******
2 كوب شوربة (بط - وز- ) و عليها ملح و فلفل
3 ملاعق دقيق
1 كوب كبير لبن
زيت لتحمير البصل
2 معلة سمن أو زبدة
طريقه العمل
**********
اول
حاجه أقطع البصل شرائح طولية ... و بعد كده أجيب طاسة أحط فيها زيت بعد ما
يسخن أحط 1\2 كمية البصل و أستنى لحد ما يتحمر البصل بس طبعا أقلبة علشان
مش يتحرق
و أجيب بعد كدة حلة أحط فيها 2 معلقة السمن او الزبدة و
أحط باقى كميه البصل و أقلب لحد ما تصفر و أحط عليها الشوربة و أسيبها لحد
ما تغلى
و أجيب و عاء أحط فيه اللبن مع الدقيق على البارد و اخفقهم مع بعض علشان مش يكلكع لحد ما يبقوا واحد
أحطهم على الشوربة و أنا بقلب و الشوربة على النار و أستمر فى التقليب لحد ما يصبح القوام بتاعهم متماسك و ممتزج مع بعضه
بس و بعد كده أحطه فى طبق و أزينه بالبصل المحمر اللى أحنا عملناه فى الاول
و بالهنا :)
**************************
****************************
دلوقتى بقى طريقة عمل الباباز و بصراحة أنا مش بعرف أعملة و هاكتبه و أتعلمه معاكم
نبدأ
المقادير
******
3 كوب دقيق
ربع ك زبدة
فانيليا
معلقة سكر
خميرة بيرة
شربات
كريم شانتى
طريقة التحضير
***********
تدعك الخميرة بالسكر ثم يضاف اليها اللبن الدافىء ثم الزبد الدافىء ثم الدقيق المنخول
يضاف
مع التقليب و يدهن قالب و يبطن تصب فية العجينة حتى تصل الى النصف و تترك
لمدة ساعة تخبز فى قوالب الكب كيك و بعد النضج تسقى بالشربات و تشق و تحشى
كريمة
بس :))
و بالهنا أنا هاجربها و أن شاء الله تطلع حلوة و يا رب تعجب الكل 8 بيضات 1 كوب لبن